A fost o sesiune de art terapie alături de Asociația Building Hopes, un proiect non-formal, emoționant și pozitiv. Într-o sâmbătă superbă de octombrie, de dimineață m-am alăturat Asociației Building Hopes cu care colaborez, pentru o sesiune faină de art terapie.
Cana cu emoții a fost o idee minunată, la care fetele din asociație s-au gândit. Laurențiu Badea a creat posterul. Eu am venit cu suportul și cu tot ajutorul cu art terapia.
Cana cu emoții
A fost o sesiune relaxantă, cu toate că la început am avut mari emoții. Dacă tot s-a intitulat cana cu emoții…Ideea principală a fost să ne axăm pe o emoție trăită sau o emoție recentă. Ca mai apoi să o explorăm cu ajutorul artei.
Sigur vă veți gândi că a fost nevoie să pictăm…
Nicidecum. Am putut explora emoțiile pe baza unui set de exerciții ușoare. Ele pot fi repetate în funcție de moment și de emoția trăită.
Cana cu emoții a devenit imediat un loc în care emoțiile au fost active, mai pline de culoare, de elemente copleșitoare sau vizuale. A fost un workshop în care am explorat cât am putut emoțiile tuturor, am discutat despre anxietatate și am sugerat câteva exerciții de respirație, relaxare sau de reîmprospătarea atenției.
Diploma mea de facilitator
De care sunt foarte mândră și bucuroasă. Tocmai de aceea o împărtășesc cu voi! Uneori am momente în care îmi uit realizările sau mi se pare că n-am făcut suficient. Mi se întâmplă să am inclusiv sindromul impostorului, dar o să vorbim despre acesta altă dată.
În concluzie, ador arta și ador să împărtășesc momentul creației. Este un moment pe cât de simplu, pe atât de pur și divin. De aceea profit atât aici, cât și pe blogul meu de artă, să vă inspir, să vă dau idei și să vă motivez. Inclusiv acolo veți găsi resurse gratuite cu idei sau pagini gata desenate, pregătite de colorat.
La final vă las cu interviul meu pentru revista Cronica Studentului. Aceasta ajuns la numărul 50 în decursul a 6 ani. Wow. Enjoy!